Mäta Resultat

Marknadsföring

Ämne

5 min

Lästid

Svenska

Språk

Följ oss

Mäta Resultat: KPI:er du behöver följa för att nå dina mål

Mätning är A och O i att lyckas med din marknadsföring. Att mäta och utvärdera dina framsteg är avgörande för att säkerställa att du är på rätt väg och det ger dig många värdefulla insikter till din strategi.

I den här artikeln kommer vi att utforska fördelarna med att mäta, hur man sätter KPI mål, vilka KPIer som är bra att följa och hur agila arbetsmetoder kan hjälpa dig att nå dina mål.

Bild på Vanessa och Max

1. Vikten av att mäta

Att mäta är nyckeln till att förstå hur väl din verksamhet presterar. Genom att definiera och följa nyckelindikatorer (KPI:er) kan du se resultatet av ditt arbete svart på vitt. Mätning ger dig insikter om vad som fungerar och vad som behöver slopas eller förbättras. Det tillåter dig även att fatta informerade beslut som är grundade på fakta som är unika för din verksamhet, snarare än gissningar eller fakta från andra branscher.

2. Hur sätter jag mål?

Att sätta mål är en viktig del av att driva en verksamhet framåt. Dina mål bör vara specifika, mätbara, uppnåeliga, relevanta och tidsbundna, såkallade SMART mål. Med tydliga mål kan du lättare välja riktning för ditt arbete och du är mindre benägen att låta tiden springa förbi. Det hjälper också dig att undvika att slösa tid och resurser på aktiviteter som inte bidrar till att nå dina mål.

Som ny Stationsägare hjälper vi dig att sätta kortsiktiga mål för att komma igång och få en känsla för vad det innebär att arbeta mot mål. När du sedan varit Stationsägare ett tag så hjälper vi dig sätta långsiktiga mål.

3. Agila arbetsmetoder

I en ständigt föränderlig arbetsmiljö är det viktigt att vara flexibel och anpassningsbar. Agila arbetsmetoder innebär att du arbetar i korta, iterativa cykler där du kontinuerligt anpassar och förbättrar din strategi baserat på feedback och resultat.

Detta tillåter dig att snabbt ändra kurs när det behövs och anpassa dig snabbt till förändrade omständigheter. Om agila arbetsmetoder är ett helt nytt begrepp, oroa dig inte, det är enkelt att förstå och att applicera på sin egen verksamhet. Här (länk) kan du läsa mer om det.

4. Viktiga nyckeltal

Nyckeltal som är viktiga kan vara unikt för just din verksamhet, men vi har en del mätvärden som vi alltid råder våra franchisetagare att följa. Till exempel, för ekonomi och tillväxt: Antal kunder, Antal hyror, Utgifter, Kundanskaffningskostnad, med mera. I digital marknadsföring så mäter vi framförallt CTR, Kostnad per konvertering, Konverteringsfrekvens. Vi mäter olika nyckeltal i flera områden av verksamheten.

Som ny Stationsägare går vi igenom alla viktiga nyckeltal med dig.

Att mäta och utvärdera dina resultat är något av det viktigaste för att nå framgång som Stationsägare. Genom att definiera tydliga mål, följa relevanta KPI:er och använda agila arbetsmetoder kan du se till att ditt arbete leder dig till dina mål. Det du mäter lägger grunden för en smart strategi. Med en noggrann uppföljning av dina framsteg kan du säkerställa att du ständigt rör dig mot att nå dina mål.

Vill du bli stationsägare?

Andra Artiklar

Eller vill du läsa mer först bland dessa ämnen

Artikel

Försäljning för stationsägare

Företagskunder kan vara en tryggare, mer långsiktig inkomst. Du kan ofta förutspå deras fordonsbehov för kommande månader och till skillnad från privatperson som behöver skåpbil ungefär 1-3 gånger per år, behöver ofta företagskunder skåpbil mer kontinuerligt.

Försäljning för stationsägare

3 artiklar - 15 minuter
Läs Mer

Artikel

Tillväxt för stationsägare

Oavsett om du är nöjd med en station eller planerar att expandera din verksamhet tills det ger en heltidsinkomst, så är det viktigt att lära sig grunderna i tillväxt. På den här sidan hittar du flera artiklar där du kan läsa om grunderna i tillväxt, hållbar expansion

Tillväxt för stationsägare

3 artiklar - 18 minuter
Läs mer