5 Effektiva
Marknadsförings Strategier

Marknadsföring

Ämne

5 min

Lästid

Svenska

Språk

Följ oss

Stå ut på en konkurrenskraftig marknad

Att lyckas som Stationsägare på en konkurrenskraftig marknad kräver inte bara en stark affärsidé, utan även en smart marknadsföringsstrategi. Här utforskar vi strategier som hjälper dig att stå ut och nå din målgrupp på ett meningsfullt sätt.

Vanessa och Max Ezeto

1. Förstå din publik och mät resultat

Djupgående kunskap om din målgrupp är grundläggande för en effektiv marknadsföringsstrategi. Genom att analysera deras beteenden och behov kan du skapa anpassade budskap. Mät resultat, använd A/B-testning för att se vad som fungerar bäst. Det kan handla om att testa olika typer av innehåll på Instagram, rubriker på dina flyers, osv.

För att slippa att börja på 0 så kan du följa EZETOs rekommendationer och ta hjälp av andra Stationsägare. De har gjort det här i flera år och vet vad som fungerar bäst. Som ny Stationsägare kommer du även få lära dig marknadsföringspraxis för EZETO.

2. Våga vara nyskapande

På en marknad där flera företag konkurrerar om din kunds uppmärksamhet är det viktigt att sticka ut. Våga utmana normer och skapa kreativa budskap som tilltalar din målgrupp. Ibland är det en fin linje att skapa innehåll som får mottagaren att haja till, utan att vara över gränsen.

Det handlar om att vara nyskapande utan att tappa kontakten med dina kärnvärderingar eller att bryta mot varumärkets riktlinjer. Fundera över ditt mål och syfte med kampanjen och brainstorma sedan idéer som du tror går i linje med din målgrupps intresse.

3. Visa din unika personlighet

Om vi ska vara helt ärliga, hur kul är det att följa ett konto som enbart lägger upp bilder på skåpbilar? Ett personligt varumärke bygger förtroende och engagemang. Dela din historia och värderingar för att skapa en djupare koppling till dina kunder, här är autenticitet är nyckeln till att skapa starka och långvariga relationer. Våga visa upp dig själv!

4. Var närvarande​

I dagens digitala era är närvaro på sociala medier viktigt. Även om du som Stationsägare inte kommer ansvara för kundsupporten så växer sociala medier som ett forum för kundsupport och du kommer vara den lokala kontaktpersonen för bland annat B2B leads. Enligt en undersökning från Harvard Business Review får företag som svarar på meddelanden inom 5 minuter ger överlägset högst konverterande kunder. Med andra ord, sätt på notiser för dina sociala kanaler.

5. Testa dig fram​

Marknadsföring kan vara svårt, särskilt utan tidigare erfarenhet. Som Stationsägare kommer du jobba inom olika områden, var inte för hård mot dig själv om du inte får höga resultat direkt. Testa dig fram, var autentisk och fundera över vad du själv finner intressant på sociala medier. Skulle du föredra en närvaro som är likgiltig och kortfattad, eller en närvaro som utstrålar värme och personlighet? Och viktigast av allt, var inte rädd för att ta hjälp av EZETOs team och supportsystem av erfarna franchisetagare.

På den ständigt föränderliga spelplanen för marknadsföring är det avgörande att anpassa sig och utveckla strategier som sticker ut. Genom att förstå din publik, våga vara nyskapande och personlig, kan du skapa en marknadsföringsstrategi som lyfter fram din station och lockar kunder på ett effektivt sätt.

Vill du bli stationsägare?

Andra Artiklar

Eller vill du läsa mer först bland dessa ämnen

Artikel

Försäljning för stationsägare

Företagskunder kan vara en tryggare, mer långsiktig inkomst. Du kan ofta förutspå deras fordonsbehov för kommande månader och till skillnad från privatperson som behöver skåpbil ungefär 1-3 gånger per år, behöver ofta företagskunder skåpbil mer kontinuerligt.

Försäljning för stationsägare

3 artiklar - 15 minuter
Läs Mer

Artikel

Tillväxt för stationsägare

Oavsett om du är nöjd med en station eller planerar att expandera din verksamhet tills det ger en heltidsinkomst, så är det viktigt att lära sig grunderna i tillväxt. På den här sidan hittar du flera artiklar där du kan läsa om grunderna i tillväxt, hållbar expansion

Tillväxt för stationsägare

3 artiklar - 18 minuter
Läs mer