Frågor och svar

Vanliga frågor

Börja med att ladda ner EZETO appen via Appstore eller Google play. Verifiera dig genom att fylla i dina uppgifter och ladda upp körkortsbilder.

Sedan kan du välja mellan:
– Köra nu (du står vid fordonet och vill köra direkt),

– Köra snart (reservera tills du är framme vid stationen),

– Köra sen (förbokning).

Välj storlek på skåpbil efter behov, se din närmsta station i appen.

Ladda ner EZETO appen från Appstore eller Google play, verifiera dig sedan i appen genom att fylla i dina uppgifter och ladda upp körkortsbilder.

Nej, du betalar för påbörjad minut. Vi brukar dock kommunicera vårt pris som minutpris eftersom det blir enklare för kunden att förutspå pris på sin hyra då.

För att få hyra EZETOs fordon krävs det att man fyllt 18 år och har svenskt körkort klass B.

Bilen låses upp via appen, om du står vid fordonet och är redo att starta hyran så väljer du “Kör nu”, sedan swipear du för att låsa upp fordonet.

Startnyckeln finns i handskfacket i bilen. Starta först hyran och lås upp fordonet i appen.

EZETO tankar bilarna och bränsle ingår i minutpriset. Skulle du köra så långt att du skulle behöva fylla på med bränsle så skickar du tank-kvittot till oss så drar vi av beloppet från hyran. 

Trängselskatten ingår i hyran.

Skadebesiktigar gör man genom att ta ett varv runt bilen och se så det inte finns några skador på bilen innan du kör iväg. Om eventuella skador hittas så rapporterar man detta under bokningen i appen.

EZETOs fordon får ej lämna Sveriges gränser utan vårt skriftliga meddelande. Alla våra fordon är utrustade med GPS och kan spåras.

Då rapporterar man detta i appen och därefter kontaktas man av EZETOs kundtjänst.

Detta får vi uppgifter om i våra system och därefter debiteras kunden bötesbeloppet samt en administrationsavgift om 450kr.

På vissa av våra fordon finns dragkrok, detta ser du om du trycker på önskat fordon i appen.

Då mailar du kontakt@ezeto.se så tar vi bort dig i våra system.

Om du ska hyra eller köra lite längre är det förmånligt att köpa ett av våra kreditpaket. 1 kredit motsvarar 1 kr. När din hyra startar är det krediterna som debiteras först.

Om du har en rabattkod är det viktigt att du lägger till den till ditt konto innan du startar hyran.